Americanitzats per l’estómac

Les administracions sanitàries de les Illes es mostren molt preocupades per la creixent sedentarització dels infants. No tan sols fan menys exercici, sinó que mengen pitjor.

Margalida Buades, directora general de Salut Pública, està més avesada a parlar de grip A, de vacunacions i d’algun tipus de contaminació que afecti massivament la població. La setmana passada, però, Buades posà èmfasi en un nou virus que s’estén com una taca d’oli a Mallorca: l’obesitat. De fet, la creació de la nova Agència de Salut Pública, que la Conselleria presentà dijous, respon a la necessitat de controlar les noves epidèmies del segle XXI. Fins i tot l’addicció al telèfon mòbil, per part dels adolescents, n’és un exemples. Així, Buades alertava del risc, cada pic més proper, que els infants mallorquins s’americanitzin per la via de l’alimentació. “Hi ha una mancança terrible de fruita i de verdures en la dieta dels escolars”. Buades es referia també als adults. “El 30% dels treballadors dinen fora de casa entre setmana”, però la pregunta és: dinen correctament? Els menús de bars i restaurants, per norma general, disten molt de la correcció alimentària.

Resta de notícia

One response to “Americanitzats per l’estómac

  1. Jaume de Campos

    Els nins d’ara o fan exercici o mengen!

    És una aportació personal perquè ara es preocupen per la seva imatge (massa i tot) o van a menjar ràpid i barat!

    Però, en realitat, tornaran els vells temps, el temps en que jo era un nadó i la gent no anava per presumir a cuidar-se i a menjar ràpid i barat, just per no gastar massa! xDxD

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s