Una bolla de neu per desmitificar les drogues

Catorze estudiants de la UIB col·laboren amb la Conselleria de Salut i Consum en un programa que pretén desmuntar els mites sobre els estupefaents i alertar sobre els riscs associats a l’alcohol, la cocaïna, el cànnabis i el tabac.

La veu del carrer assegura que l’alcohol és el millor ajut per lligar. Ara bé, de ben poc serveix si allà on es vol arribar és una mica més enfora que una aclucada d’ull. La realitat és que l’alcohol no facilita el sexe, sinó que consumir-ne de manera abusiva dificulta, quan no fa impossibles, les relacions plenes, ja que provoca impotència i altres disfuncions associades.

Per fer front a aquest i a molts altres mites sobre les drogues, que no disposen de cap més base científica que la vox populi, la Conselleria de Salut i Consum i la Universitat de les Illes Balears s’han proposat recórrer als estudiants perquè esdevinguin el motor de la tercera edició del Programa de prevenció del consum de drogues dins l’àmbit universitari.

Salut i la UIB han format catorze alumnes de segon cicle d’estudis sociosanitaris per tal que siguin els encarregats de dur a terme diferents tallers de prevenció de les drogodependències entre els seus companys. Ho faran seguint el mètode “bolla de neu”, que consisteix en intervencions de mediació social i dinàmica de grups entre iguals.  La principal font d’informació dels joves sobre els estupefaents és el seu entorn d’amistats i coneguts. I, en general, la desinformació generalitzada provoca que les idees inexactes o falses sobre aquestes substàncies es reprodueixin.

Resta notícia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s