Augmenta un 135 % la venda de la píndola del dia després a les Balears

Les vendes de la píndola del dia després s’han incrementat en un 135 per cent durant l’últim any a les Balears, des de setembre de 2009, quan el Govern central va fer llum verda a la lliure dispensació d’aquest producte sense necessitat de recepta mèdica, segons ha informat l’Institut de Política Familiar de les Balears (IPFB) partint de dades publicades per IMS Healthcar. D’aquesta manera, tal com ha informat l’entitat en un comunicat, entre setembre de 2009 i agost de 2010 s’han venut un total de 22.183 unitats d’aquest producte, davant les 8.756 que es van dispensar entre els mateixos mesos de 2008 i 2009.

En la seva nota, l’IPFB lamenta que la recomanació d’aquest fàrmac sol fer-se amb informació “errònia” sobre els seus efectes abortius, ja que “sol dir-se que no és un abortiu i es pot receptar a menors” o que “abortiva i poscoital no és igual”, el que segons el parer de l’entitat es basa “a considerar que només és abortiu aquell mecanisme que actuï sobre l’embrió humà després de la seva implantació a l’úter, és a dir, uns 14 dies després de la fecundació”.

Segons l’opinió de l’Institut, es pretén d’aquesta manera presentar la píndola del dia després “com un anticonceptiu que no afectaria al dret a la vida de l’embrió”. Tanmateix, davant això el delegat d’IPFB,Agustín Buades, recorda que “la píndola del dia després pot tenir tant un efecte d’inhibició de l’ovulació com de destrucció de l’embrió humà ja existent en el temps” “que transcorre entre la fecundació i la implantació en ell úter”. Resta de la notícia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s