Quan el malson és a casa

La infantesa tendeix a ser recordada com l’època més feliç de la vida, però, malauradament, no sempre és així. El documental “Els monstres de ca meva” mostra l’altra cara d’aquesta etapa, la que queda invisible, però que afecta més infants dels que ens pensam. El treball audiovisual treu a la llum la realitat quotidiana d’aquells al·lots que són víctimes de maltractaments físics i emocionals, d’abusos sexuals, d’abandonament o de la negligència a mans dels pares o d’altres persones del seu àmbit.

El documental ha estat dirigit per Marta Hierro i Alberto Jarabo, i ha estat produït per la productora mallorquina Quindrop Produccions Audiovisuals i l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. El mes de juliol passat, el Festival de cinema independent de Nova York li atorgà el premi al millor documental internacional en drets humans.

Casos en la foscor

Segons un informe de l’Observatori de la infància, que depèn del Ministeri de Sanitat i Política Social, no es tenen dades exactes sobre la prevalença del maltractament infantil, ja que la majoria de casos no es detecten. La mateixa naturalesa del problema, que molt sovint es produeix dins la família, la por de la denúncia, la formació insuficient dels professionals i el fet que la persona agredida sigui tan petit fan que sigui un fenomen molt difícil de detectar. Així i tot,existeix. De fet, els experts assenyalen que la situació es podria comparar amb un iceberg, perquè s’estima que els casos detectats representen només una part dels casos reals. La resta perdura encara en la foscor.

Veure resta de la notícia: Part 1 i Part 2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s