Es duplica el nombre de policies tutor en tres anys

El curs 2007/2008 hi havia 14 policies tutors i enguany ja n’hi ha 33 a totes les Illes Balears. Això suposa que en tres anys s’ha duplicat la presència d’aquesta figura als centres educatius de l’arxipèlag. Així es desprèn de la Memòria d’actuacions dels policies tutor durant el curs escolar 2009/2010, que presentà ahir la consellera d’Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, acompanyada del director general de Funció Pública i Interior, Bernat Ramis, i del director general d’Innovació i Formació del Professorat, Miquel Perelló.

Però com aclarí Ramis, “a Calvià i a Palma són els policies de barri els qui desenvolupen aquesta tasca”. I anuncià que “hi ha 6 municipis on es troba en procés d’estudi la implantació d’aquest servei”. Els agents realitzaren durant el passat curs escolar un total de 3.341 actuacions relacionades amb les seves atribucions, la majoria de les quals varen tenir a veure amb actuacions amb menors fora de l’horari escolar, que representen el 36% del total. El curs 2009-2010, 144 centres participaren en programa, 113 dels quals són centres d’educació infantil i primària i 31, de secundària i batxillerat, la qual cosa representa 47.004 alumnes.

Pel que fa al resum d’activitat, els policies tutors de les Balears han pres part en 3.341 actuacions durant el passat curs, 2.133 dins l’horari escolar i 1.208 accions amb menors fora de l’horari lectiu. 887 actuacions estan relacionades amb absentisme escolar, (que representen el 27% del total), 164 amb substàncies tòxiques (5%), 785 amb seguretat ciutadana (23%), 297 d’aspecte penal (9%) i 1.208 amb menors fora de l’àmbit escolar (36%). Precisament, d’aquesta darrera tipologia d’actuació destaquen les 362 identificacions a persones sospitoses i els 277 informes als serveis socials municipals que han elaborat els agents. I el menor nombre d’intervencions durant aquest curs escolar ha estat relacionat amb substàncies tòxiques, exactament 164. De totes elles, un total de 100 tenien a veure amb el consum i tinença de substàncies il·legals en els voltants dels centres educatius.

Resta de la notícia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s