En falten 54 dones

El Dia Internacional contra la Violència de Gènere posa en majúscules la necessitat de fer front a aquesta problemàtica que destrossa vides, no només de les víctimes, sinó també dels familiars.

Un total de 54 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament d’any a Espanya, segons les dades del Ministeri de Sanitat, Política i Igualtat. Aquestes dades suposen una reducció respecte a 2010, ja que en aquest període hi va haver 11 víctimes menys. No obstant això, encara hi ha molt per fer ja que d’aquestes 54 víctimes només el 25,9% havia interposat davant les autoritats una denúncia per maltractament.

El 66,7% de les víctimes de violència de gènere eren de nacionalitat espanyola i la seva edat se situava entre els 21 anys i els 50 anys. La Comunitat Autònoma d’Andalusia és la regió en la qual s’han registrat un major nombre de víctimes, ja que des de començament d’any han mort 13 dones, el que suposa el 24,1% de les víctimes.

Més de 4.000 maltractadors presos

D’altrabanda, el nombre de presos el principal delicte és algun dels relacionats amb la violència de gènere ha superat per primera vegada a Espanya la xifra de 4.000, segons les estadístiques d’Institucions Penitenciàries. A 28 d’octubre, data de l’última actualització de la dada, eren exactament 4077.

Veure resta de notícia

Anuncis

One response to “En falten 54 dones

  1. Sembla mentida que a aquestes altures de la civilització encara es celebri el Dia Internacional contra la Violència de Gènere…no s’haurien de fer actes en contra, ni sensibilitzar la població. No hauria de ser cap causa especial sinó que totes les dones i homes haurien de saber que la violència de gènere no es pot permetre de cap de les maneres, que tots som iguals. Per desgràcia, encara queda molt camí per fer…

    Equip de Salut i Força al Canut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s