No importa el lloc, importa la víctima

La diputada del PSOE i exministra de Sanitat i Igualtat, Leire Pajín, ha avisat aquest dimarts a la seva successora en el càrrec, Ana Mato (PP), que “les paraules no són neutres” en la lluita contra la violència contra les dones i que “violència de gènere” és la definició comunament acceptada per referir-se a aquesta xacra.

“És molt important anomenar a la violència pel seu nom perquè la violència contra les dones no s’exerceix només dins de les cases, s’exerceix també fora, de fet hi ha molts assassinats que es produeixen fora”, ha indicat Pajín, que ha subratllat que la “base” d’aquesta violència té a veure amb una “desigualtat profunda”.

Després de recordar que la denominació violència de gènere “té el consens d’organismes internacionals i d’organitzacions d’igualtat”, ha esperat que aquest concepte, “avui ja superat”, segueixi sent l’expressió emprada per “anomenar a la violència masclista violència de gènere, que és com es diu “.

També ha recordat que la Llei integral contra la violència de Gènere vigent a Espanya està consensuada “amb tots els grups parlamentaris i totes les organitzacions de dones”.

Per la seva banda, la directora general de l’Institut Andalús de la Dona (IAM), Soledad Pérez, també ha lamentat que Ana Mato, hagi usat el “eufemisme” de ’violència en l’entorn familiar’ per definir la “violència de gènere, la violència masclista”, ja que això suposa “un retrocés” en la lluita contra aquesta.

En roda de premsa, Pérez ha dit que li preocupen “molt les declaracions de la ministra Mato” sobre l’últim cas de violència de gènere, ocorregut aquest dilluns a Roquetas de Mar (Almeria), ja que “el denominava violència en l’àmbit familiar “, la qual cosa, segons el parer de la directora de l’IAM” és un pas enrere i un error, si és que no reconeixem que aquest assassinat és fruit de la violència de gènere, de la violència masclista i ho deixem en l’eufemisme de la violència familiar “.

“Violència de gènere” segons la ONU

El terme violència de gènere, encunyat en la convenció de l’ONU sobre la dona celebrada a Beijing el 1995, té el suport dels organismes internacionals i associacions de dones, així com, fins ara, del Govern i de la pròpia llei “de mesures de protecció integral contra la violència de gènere “.

El fet és que el terme violència domèstica perverteix el crim pel fet que situa el problema en l’entorn en què es produeix i òbvia que la violència s’exerceix contra la dona.

Ana Mato, com recorda el comunicat de Sanitat, es va referir en la seva presa de possessió a la necessitat d’intensificar des del consens la lluita contra la xacra de “la violència que s’exerceix contra les dones”.

Veure resta de notícia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s